Humanistiska

Humanistiska programmet

I dagens alltmer globaliserade värld är förmågan att kommunicera över gränserna en mycket viktig kompetens. Och detta innebär inte bara att man kan uttrycka sig med ord och meningar på olika språk, utan även att man har förståelse för den kultur, de värderingar och de olika världsbilder man möter hos andra. Hur människor kommunicerar och uttrycker sina tankar i text och tal, konst och litteratur, både idag och förr i tiden, är centrala frågor på det humanistiska programmet.

Franska Skolan erbjuder programmets språkliga inriktning och du som väljer programmet hos oss, kommer att utveckla din språkliga medvetenhet i takt med att du läser flera moderna språk förutom franska. Ämnena Latin och Människans språk ingår också och dessa ger en praktisk och teoretisk bas för vidare språkstudier, både här i Sverige och utomlands. Studiebesök, t ex till Millesgården, Medelhavsmuseet och en heldag till Uppsala, är en självklarhet och vi har kontakt med föreläsare från Stockholms universitet och får besöka deras fonetiklaboratorium.

Före detta elever brukar säga att de har fått en fördjupad förståelse för vad språk och kultur innebär, och att de känner sig förberedda att studera vidare på högskola eller universitet. De har valt vittskilda ämnen såsom språkvetarprogrammet, antikens kultur och samhällsliv, litteraturvetenskap, koreanska, juridik, eller statsvetenskap.

Varmt välkommen till det humanistiska programmet.

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Som boende i samma kommun som Franska Skolans Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00