Elevföreningar

På skolan finns ett antal mycket aktiva elevföreningar:

Elevkåren

Franska Skolans Elevkår är en självständig organisation bildad och styrd av skolans elever. Elevkårens syfte är att skapa en starkare skolanda och göra medlemmarnas skolgång roligare genom att styra upp diverse evenemang, tävlingar, sammankomster och resor. Elevkårens kanske viktigaste uppgift är att välkomna alla förstaårselever i början av läsåret genom att arrangera en inspark, en rundtur genom skolan och aktivitetsdagar.

Amnesty

Amnesty är en global organisation som kämpar för mänskliga rättigheter världen över. Här på Franska Skolans gymnasium har vi en ungdomsgrupp, där vi väcker frågor om mänskliga rättigheter lokalt på skolan och anordnar aktioner eller andra aktiviteter. Hoppas vi ses på sociala medier eller på en aktion någon gång!

Bouleklubben Heavy Metal

Bouleklubben Heavy Metal tränar och tävlar i den franska nationalsporten Pétanque. Under vinterhalvåret finns möjlighet till spel minst en gång i veckan i Liljeholmshallen eller Prins Bertils boulehall på Djurgården. Beroendeframkallande, tekniskt och taktiskt men framförallt ett skönt sätt att umgås med andra på och utanför skolan.

Alumniföreningen

I alumniföreningen får våra före detta elever tillfälle att behålla kontakten med skolan och träffas under olika former: Vi bjuder in till mingelkvällar och ordnar mentorsprogram. Varje vår kommer före detta elever till skolan för att berätta för årets avgångsklasser om studier och yrkesliv. Med ett engagemang i vår förening kan din tid på Franska Skolan fortsätta berika dig livet igenom!