Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi

Är du intresserad av internationellt företagande och entreprenörskap? Vill du lära dig franska? Då är ekonomiprogrammet något för dig.

Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi innebär såväl teoretiska som praktiska studier och du får en försmak av hur det är att studera i en internationell miljö.

Du kommer lära dig om företags roll och ansvar i en global värld. Du kommer dessutom få utveckla din kreativitet och företagaranda genom att starta och driva ett eget företag inom ramen för Ung företagsamhet. Genom skolans goda kontakter och internationella kopplingar kommer du få lyssna på intressanta föreläsningar, göra studiebesök och skapa kontakter med verksamma företagare.

Ekonomiprogrammet är ett brett högskoleförberedande program som öppnar upp dörrarna till din framtid inom ekonomi, juridik och samhällsvetenskapliga områden. Du kommer förberedas för högre studier internationellt genom att läsa både engelska och franska. Du får dessutom möjlighet att omsätta kunskaperna praktiskt genom språkutbyten i Frankrike och praktik i Paris.

Ladda ner poängplanen här: Franska Skolans Gymnasium Poängplan Ekonomiska programmet

Ansök till Ekonomiprogrammet, inriktning ekonomi

Du söker till Franska Skolan Gymnasium via Gymnasieantagningen Stockholms län.

Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00