Samhällsvetenskapliga programmet
Samhällsutvecklingen kan verka komplicerad och svårbegriplig. Varför agerar individer, organisationer och stater som de gör och hur bör konsekvenserna av dessa handlingar hanteras? Det är exempel på frågor vi lär oss om på SA-programmet.
Att studera samhällsfrågor från olika perspektiv ökar din kunskap och förståelse för omvärlden. Med stöd av läromedel och databaser leder kunniga ämneslärare lektioner i bland annat miljö- och klimatfrågor, rättssamhället, samhället och teknikutvecklingen.
Tack vare skolans centrala läge har vi möjlighet att besöka organisationer, myndigheter och Stockholms universitetet. Under lektionerna kommer du och dina klasskamrater få möjligheter att undersöka och diskutera varierande samhällsfrågor.
Programmet ger en bred teoretisk bas för vidare studier inom olika ämnesområden på högskola och universitet i Sverige eller utomlands. Det förbereder dig för en mängd yrken som t ex journalist, psykolog, socionom, jurist, polis eller mäklare.
I samarbete med skolans Alumniförening bjuder vi in före detta elever som föreläser om akademiska studier och yrkesliv kopplat till programmet som inspiration för din egen kunskapsutveckling.
Varmt välkommen till det samhällsvetenskapliga programmet på FSG!
Du söker till FSG via:
Gymnasieantagningen Stockholms län.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se
Ansvarig Samhällsvetenskapliga programmet
Jag heter Lars och har arbetat på Franska Skolan sedan 2006 där jag undervisar i samhällskunskap och historia. Jag har dubbla magisterexamen i historia och statsvetenskap och är programansvarig på skolan vilket ligger mig varmt om hjärtat.
Min och skolans målbild med denna utbildning är att du som elev skall få djupgående förståelse för hur samhället fungerar utifrån olika perspektiv.
En stor fördel med att arbeta på FSG ligger i dess geografiska placering. Vår närhet till olika samhällsinstitutioner såsom myndigheter, näringsliv och museer skapar goda möjligheter för oss i undervisningen.
En annan fördel finns i tillgängligheten och andan av samarbete med andra ämneskollegor vilket är positivt för undervisningen som helhet.
Vidare är vårt gymnasium ganska litet vilket möjliggör nära och fina relationer mellan lärare och elever vilket jag tycker känns mycket bra.
- Lars